2024
Aktivnosti

JUBILEJ 40 GODINA RADA

MAJ - Medjunarodni festival statua, Banja Koviljaca, Loznica

3-4 JUN MIMART 40 SPOT

3.06. MIMART GODOVI

4.06. MIMART KRUNA 

JUL - Medjunarodni festival LilaLo festival, Loznica

 

 

Pratite nas na fb stranici

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

KRUG
premijera 29.04.1994., Sava Centar

Predstava je nastala višemesečnim istraživanjem u radionicama odnosa makrostruktura-mikrostruktura, gde važe kružni prirodni zakoni. Krug u prirodi ne postoji, već je krug plod čovekovog uma. Kruženja ukazuju da ne postojimo samo mi u prostoru i vremenu, već da vreme i prostor postoje u nama, pa prema tome postoji i neminovna uzajamna veza izmedju  unutrašnjeg i spoljašnjeg kretanja.
Na početku su svi principi bili zajedno, u krugu: zemlja, vazduh, voda i vatra. Četiri izvodjača predstavljala su svojim telima ova četiri principa, kao posebna i kao njihovu interakciju.
U radionicama je učestvovala i Ivana Stefanović, koja je komponovala specijalno radiofonsko delo koristeći zvuk pokreta i glasove izvodjača.
Premijera je izvedena na Svetski dan igre, 29. aprila na Velikoj sceni SC.
Na 29. BRAMS-u KRUG je proglašen za najbolju predstavu u celini.Foto: Djordje Tomić


Autor: Nela Antonović
Autor muzike: Ivana Stefanović
Izvodjači: Ivana Joksimović (zemlja), Aleksandar Lekić (vazduh), Milena Zdravković i Sandra Petrović (vatra), Zoran Karadžić i Igor Karakaš (voda)
Kostim: Gordana Novaković
Maske: Andjelija Marković
Scenografija i rekvizite: Nela Antonović
Tonska slika: Zoran Jerković     
Organizacija i produkcija: MIMART  i SC

Gostovanja: Teatar na Perovskoj, juli 1994., Moskva, Rusija; Festival GRAD TEATAR, Budva, avgust 1994.; Video festivali: TV adaptacija "CIRCLE", 7 GRAND PRIX INTERNATIONAL VIDEO DANCE, Paris; Projekat "Dani Beograda", juni 1994., Ljubljana; "ARS Eletronica", Linz; "Urban dessign research", Tokio

Press: " Rituali života", 09.06.1994., "BORBA"

"...Rituale duha, čiji je vizualni odraz protkala kroz svoj sinopsis, režiju i postavku, slobodno su nadogradjivali izvanredno predani izvodjači - maštari, fizički i psihički skladan kvartet. Kretanjima svojih tela, kad-kad čak surovo agresivnim, ali i čudesno akrobatskim, izražavali su ideju da "iza običnog života postoji provokativni prirodni sistem u svakom od nas", i da se "vrtimo u krug", nastojeći da taj sistem otkrijemo..."

Milica Zajcev