2024
Aktivnosti

JUBILEJ 40 GODINA RADA

MAJ - Medjunarodni festival statua, Banja Koviljaca, Loznica

3-4 JUN MIMART 40 SPOT

3.06. MIMART GODOVI

4.06. MIMART KRUNA 

JUL - Medjunarodni festival LilaLo festival, Loznica

 

 

Pratite nas na fb stranici

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

LIMES  Community art

premijera 28.03.2010. Centar za kulturu Stari Grad, Kapetan Mišina 6a

Projekat LIMES je vid dijaloške umetnosti sa građanima, poznat kao Community art, koji Teatar Mimart radi po prvi put na ovaj način u Srbiji. Razvijanje kreativnosti građana primenom pozorišne metode u otvorenom procesu rada kroz dvomesećne radionice, rezultirao je predstavom zajedno sa profesionalnim umetnicima. Predstava je izvedena u jednoj zgradi na Opštini Strai Grad, a sa ove opštine su bili i učesnici radionica. Cilj projekta je uticaj kulture i kreativne umetnosti na koheziju zajednice na kreativan način.

Koncept projekta LIMES sa građanima je postavila Nela Antonović prema metodi Mimart, koja je i režirala predstavu zajedno sa saradnicima, koautorima performansa sedam grupa građana u raznim prostorijama. Građani su prošli kroz kreativan proces nastajanja performansa.Foto: Lidija Antonović                           

Koncept i režija: Nela Antonović
Saradnici/ koautori performansa: Lidija Antonović, Nikola Vranić, Predrag Radovančević, Dubravka Subotić, Slađana Savić, Ana Bastać, Marjam Ristić i Ivan Milenković.
Kostimi: Anđelija Marković
Scenografija i video art: Lidija Antonović
Rekvizite: Mimart & građani
Organizator: Ksenija Đurović

Učesnici radionice LIMES:
Đurđa Pavlović, Nataša Milojević, Sanja Selaković, Dragana Bačović,
Jovan Knežević, Marta Kablar, Slobodanka Milkovska, Vukašin Popović, Rade Radovanović, Ivana Pavlović, Dušan Mijušković, Radmila Radovanović, Ksenija Đurović, Anđelija Marković, Nenad Jović, Tanja Drinčić, Marina Jevđenić, Anja Nikolić,
Nevena Rakić
Prezentacija: INFANT festival , jun 2010., Novi Sad
BITEF, Bitef Polifonija, septembar 2010.

 

Press: „Dve strane iste realnosti“ “DANAS”, kultura, 30.03.2010. / PREMIJERA
“Kroz veoma aktivno učestvovanje gledalaca u predstavi (oni su se disciplinovano kretali u lavirintu odaja kojima su vođeni) polako se širio dijapazon htenja, a i mogućnosti svakog pojedinog izvođača, profesionalaca Mimarta i amatera, koji su sa istom energijom osvajali publiku…Svi izvođači su se očigledno veoma ozbiljno pripremali za ovaj zajednički nastup kroz brojne radionice, koje su doprinele njihovom ličnom duhovnom otvaranju i fizičkom umeću u pozorišnom izražavanju, što sa pedagoške strane ima neprocenjivu vrednost.”  

Milica Zajcev