2024
Aktivnosti

JUBILEJ 40 GODINA RADA

MAJ - Medjunarodni festival statua, Banja Koviljaca, Loznica

3-4 JUN MIMART 40 SPOT

3.06. MIMART GODOVI

4.06. MIMART KRUNA 

JUL - Medjunarodni festival LilaLo festival, Loznica

 

 

Pratite nas na fb stranici

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

OSTRVSKA MAGIJA

Teatar Mimart u okviru programa Evropske prestonice kulture

ECoC PLOVDIV 2019

Projekat Ostrvska magija Teatra Mimart i Fondacije grada Plovdiv je koncipiran sa ciljem pokretanja zajednice, umetnika i građana u kreiranju umetničkih sadrzaja, razvijanja saradnje srpskih i bugarskih umetnika kroz zajednički rad u ozivljavanju javnih prostora kao novih mesta kulture. Naziv projekta je proizašao istrazivanjem grada Plovdiva na reci Marici i uvidom da na reci postoji ostrvo, ada pod imenom Adata. Sa druge strane ostrvo je metafora izdvojenog mesta koje je bezbedno i koje daje oslonac za one koji su tu zajedno. Magija pozorišta donosi nove kodove istrazivanjem elemenata arhetipskih priča i događaja, kroz prošlo, sadašnje i buduće vreme. U projektu učestvuju: Lidija Antonović, Nina Petrov, Nela Antonović Ivana Vraneš, Marko Nektan, Nataša Milojević i Teodora Sarić.


Glavne aktivnosti na projektu Ostrvska magija u Plovdivu:

Radionice metode Mimart od 01-03.jula su rezultirale prezentacijom zajedno sa srpskim i bugarskim umetnicima


foto Lidija Antonovic

Ulični performans 3. jula, procesija kroz parkove, ulice i trgove u centru grada Plovdiv.


foto Lidija Antonovic

MAGIJSKI SAN
Premijera 4. Jul 2019, Adata, PLovdiv

Predstava Magijski san istrazuje nastariji mit o boginji Hekati, koja je imala tri glave, a bila je boginja podzemnog sveta u okolini Plovdiva. Veruje se da je Hekata imala dva hrama u Beogradu na Dorćolu i na Kosmaju.


foto Lidija Antonovic

Kult boginje Hekate je prvi paganski kult vatre za vreme punog meseca. Mitska suština se prevodi na neverbalni jezik, a sile svetla i tame su odraz postojanja dobra i zla u nama samima. U osnovi kreiranja su snovi, te je ovo san o magiji pozorišta.