2020
Aktivnosti

ORTOCENTAR

SKC Beograd

Premijera: 06.03.2020.

Interdiscplinarna predstava

 

MAX METALIK, Tasmajdan 

Beogradska letnja scena

Otvaranje 25.06.2020.  

Mimart & Pozoriste "Pinokio" 

 

VATRALJ, Savski kej

Premijera: 21.07.2020.

Ulicni teatar

 

MIM-ART-SPOT

01.08-01.12.2020

Festival autoperformansa

Vizuelne umetnosti 

 

ALGORITAM SNA

INFANT festival, Novi Sad

05.09.2020. 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na fb stranici

 

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

ORTOCENTAR

Premijera: 6. mart 2020, Velika sala SKC

Predstava Ortocentar je zasnovana na broju tri, koji je prvi ključni broj Kosmosa po konceptu 3,6,9 Nikole Tesle. Tri ukazuje na kretanje energije, inteligenciju, integraciju i interakciju. Simbol kosmičkog broja tri je trougao, gde sinteza kreativnosti tri umetnika kroz tri sukcesivna umetnička performansa rezultira u ortocentar.

Predstava je interdisciplinarna interaktivna sa gledaocima a počinje ulaskom po troje u salu. Fotografisanjem u ogledalima postavljenim u biohazard, ukazuje se na privremeni svet, na odraz čoveka savremenog doba u odnosu na ekološke probleme planete, a po troje ljudi tako postaje tim. Srednja scena je instalacija trougla na podu, ispunjena solju na kojoj akteri igraju uz obilje na fizičkom, emocionalnom, mentalnom, finansijskom i duhovnom nivou. So, kao simbol čovekovog znoja i besmrtnosti, prenosi se u rukama aktera i gledaoca do trećeg prostora sa UV lampama. Tu plava svetlost otkriva laboratoriju i istrazivanje, gde se so pakuje u kesice sa porukama. Trojnost, kroz: telo - duša ― duh; rođenje ― zivot ― smrt; prošlost ― sadašnjost ― budućnost, se ovde objedinjuje.

Zanimljivost predviđanja umetnosti je i u ovom radu, jer odvojeni prostori ukazuju na izolaciju, biohazard na pobunu planete, a laboratorija na istrazivanje korona virusa, kada je na taj dan zabelezen prvi slučaj kod nas.Fotograf: Srđan Veljović

Koncept: Nela Antonović
Autori:/performeri: Alex Spyke, Olga Uzikaeva i Lidija Antonović
Kostim i maske: Anđelija Marković
Dizajn scene: Lidija Antonović
Produkcija: SKC i Mimart