2023
Aktivnosti

Predstava REMINISCENCIJA

- Februar MKM Beograd 2023

- Septembar, Pec 2023 //RegLab

MAJ - Medjunarodni festival statua, Banja Koviljaca, Loznica

JUL - Medjunarodni festival LilaLo festival, Loznica

15.07  premijera 

"PRIZMA NA TOCKOVIMA" predstava za decu i mlade

09.12. premijera

"POREKLO STRAHA", UK Parobrod

Obe predstave u produkciji Mimart 2023 podrzane od strane Ministarstva kulture Srbije. 

 

 

Pratite nas na fb stranici

Povezivanja: 

SEECult

SKC

Stanica - servis za
savremeni ples

 

 

Putokazi
premijera 29.05.2015, DOB- Dom omladine Beograda

Koncept je zasnovan na narodnoj priči o mladiću Ive Andrića za uvod knjige Znakovi pored puta u kojoj je mladić lutajući svetom i trazeći sreću, zašao na pogrešan put za koji nije znao kuda ga vodi. Da se ne bi izgubio, mladić je u debla drveta pored puta zasecao sikiricom znake koji će mu docnije pokazati put za povratak.Taj mladić je oličenje opšte i večne ljudske sudbine: sa jedne strane opasan i neizvestan put, a sa druge, velika ljudska potreba da se čovek ne izgubi i snađe, i da ostavi za sobom traga. Otvorena su mnoga pitanja koja su bila postavljena pred sve nas u procesu rada, ali se postavljaju i gledaocima. Naziv projekta je odabran jer ima značenje ispunjenja obaveza, ali skreće pažnju da postoji lažni sistem ciljeva, sistem lažnih putokaza. Projekat Putokazi je nastao iz potrebe da se kroz pogled mladog čoveka razmišlja o budućnosti, kao i mogućnosti društva, kulture i umetnosti. Raskrsnice su mesta odluka i svakako nastavak putovanja, nastavak ispunjenja obaveza, cilja koji smo pred nas postavili. Projekat Putokazi je prezentacija višemesečnih radionica za mlade u okviru programa ERASMUS + , EU projekta The Complete Freedom of Truth 2014/19., u kome je Teatar Mimart partner. Posle dugogodišnjeg rada razvili smo Mimart metod, sigurnu pozorišnu praksu za rad sa mladima. Bogatstvo zajedničkog rada umetnika i mladih kroz proces participacije, donosi novi kreativni potencijal gde znanje i iskustvo profesionalnih samostalnih umetnika i kreativna energija mladih sinergetski donose nove poglede na izvođačke umetnosti i na izvođenje.
Foto: Lidija Antonović

 
Koncept i mentor: NelaAntonović
Dramaturg: Filip Jokanović
Asistent projekta: Lidija Antonović
Učesnici: Anja Nikolić, Nina Petrov, Saša Dobrohotov, Teodora Sarić, Sara Đurović, Verica Jovanović, Lara Popović i Lidija Antonović
Dizajn zvuka: Predrag Radovančević i Nemanja Čobić
Saksofon: Teodora Sarić
Kostim: Lara Popović
Scena i Video art: Lidija Antonović
Rekvizite: Mimart
Produkcija: Teatar Mimart i DOB

Predstava Putokazi je otvorila 16. Bitef Polifoniju/49. BITEF u septembru, a otvorila je festival Sloboda-TCFT u avgustu u Srebrenici 2015, BIH.

Projekat je podrzan od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije.