11. jun 2008, Beogradski plesni centar
Čvor

Predstava ČVOR je dobila naziv po samoj reči koja ima ambivalentnu simboliku: sputava ali i sjedinjuje. Predstavlja kontinuitet, vezu, zavet, kariku, usud i neizbežnost. Odvezivanje predstavlja slobodu, spasenje i rešenje problema. Čvor se može zavezati, pritegnuti, zavezati da ne može da se odveže, lako odvezati…sve su to načini kako nastaju igračke celine u otvorenom procesu rada. Ideja o simbolici čvora, ambivalentnosti, orjentisao nas je prema aktuelnim problemima života.

 

"BOJE PRIVIDA"
premijera 20.04.1990., Studentski Kulturni Centar, Beograd

U decembru 1989. u Zagrebu na I YU takmičenju koreografa, performans "SPOT" je dobio bronzanu plaketu. Zoran Hristić i ja smo odlučili da razvijemo ovu skicu u celovečernju predstavu. Boje privida prikazuju iluziju stvarnosti kroz vreme. Život, kao trenutak večnosti, sačinjen je od prepreka koje provociraju.

Foto: Kaktus

Autor: Nela Antonović
Autori muzike: Zoran  Hristić 
Pantomimićar: Dragan Grbić
Izvođači:   Dragana Senić, Ana Jojić, Svetozar Adamović, Ana Milakara,
Sanja Krsmanović-Tasić, Snežana Mogić, Ivana Jerinić, Branislav Drašković
Kostim i scena: Zorica Peti Jovanović
Organizacija: Snežana Rodić-Sinđelić
Produkcija: MIMART i SKC
Gostovanja:  TV adaptacija učestvovala na festivalu GRAND PRIX INTERNATIONAL
VIDEO DANCE (režija Branko Kičić), Paris, Francuska, 1991.

Press: " Privid stvarnosti", 17.05.1990. " POZORIŠTE"

"...Svojevrstan kuriozitet predstavljala je igra u "špic" patikama inače veoma dobrog igrača Svetozara Adamovića, koji je taj zadatak koreografa besprekorno izvršio. Pitanje je, koliko i šta se dobija ovom igraćkom estetikom, no u svakom slučaju originalnost i avangardnost se ne mogu poreći. Tim pre što je gotovo istovremeno u Njujorku poznati koreograf modernog  baleta  Pol Tejlor u svom najnovijem delu "Dizni fantazija" naložio glavnoj igračici da u ovom baletu, modernih opredeljenja, igra "na palcima"..."

                                                                                                                           Milica Zajcev