11. jun 2008, Beogradski plesni centar
Čvor

Predstava ČVOR je dobila naziv po samoj reči koja ima ambivalentnu simboliku: sputava ali i sjedinjuje. Predstavlja kontinuitet, vezu, zavet, kariku, usud i neizbežnost. Odvezivanje predstavlja slobodu, spasenje i rešenje problema. Čvor se može zavezati, pritegnuti, zavezati da ne može da se odveže, lako odvezati…sve su to načini kako nastaju igračke celine u otvorenom procesu rada. Ideja o simbolici čvora, ambivalentnosti, orjentisao nas je prema aktuelnim problemima života.

 

"UNUTAR OGLEDALA"
premijera 18.01.1988., Studentski Kulturni Centar, Beograd

Vizija čovekovog razčlanjivanja na njegove sastavne delove, gde se materija i duh čudesno prepliću, mešaju, stapaju i opet razdvajaju. Stanite pred ogledalo...


Foto: Kaktus

Autor: Nela Antonović
Autori muzike: Mario Marzidovšek, Ivan Jevtić i  Dragan Vujović
Pantomimićar: Dragan Grbić
Izvodjači:     Dragana Senić, Sanja Krsmanović, Snežana Mogić, Gordana Pejović,
Vesna Habić, Zorana Peković, Zorana Petrović, Jasmina Stojanović,
Branislav Drašković.
Sopran:  Katarina Antonović
Kostim: Radmila Radovanović
Scenografija i maske: Jasmina Stojanović
Organizacija: Aleksandra Bogdanović
Produkcija: MIMART i SKC
Gostovanja: Pančevo, jun 1988.

Press: "Promišljanje pokreta", 21.01.1988., "BORBA"

"...Antonovićeva je zajedno sa spretnim pantomimičarem, Draganom Grbićem i osam očigledno uzorno školovanih igračica, svoj koreoprojekt zasnivala na profesionalno čistom modernom baletskom izrazu. Težeći da sredstvima savremenog teatra dostigne onu drugu stranu ogledala i "kolektivno nesvesno" učini mogućnošću za saznanje u prošlost i predvidjanje budućnosti, ona je često gomilala pokrete umanjujući snagu nekih igranih simbola..."

Milica Zajcev