11. jun 2008, Beogradski plesni centar
Čvor

Predstava ČVOR je dobila naziv po samoj reči koja ima ambivalentnu simboliku: sputava ali i sjedinjuje. Predstavlja kontinuitet, vezu, zavet, kariku, usud i neizbežnost. Odvezivanje predstavlja slobodu, spasenje i rešenje problema. Čvor se može zavezati, pritegnuti, zavezati da ne može da se odveže, lako odvezati…sve su to načini kako nastaju igračke celine u otvorenom procesu rada. Ideja o simbolici čvora, ambivalentnosti, orjentisao nas je prema aktuelnim problemima života.

 

"DOZIVANJE ZVUKA"
        premijera 29.06.1996., BITEF TEATAR , Drinčićeva ulica, Beograd
      
Projekat je izveden u okviru revije alternative “Aeroplan bez motora”. Zanimljivost ovog projekta  je bila je obuka igrača MIMART-a iz KI AIKIDA, kao i učešće vođa obuke: Milana Jeremića, nosioca zvanja SHO DAN i Asje Radojlović.


Foto: Željko Sinobad

Autor : Nela Antonović
Autor i izviđač muzike: Igor Malešević (bubnjevi)
Izvodjači: Aleksandar Lekić, Drina Durić, Vera Pavlović, i Miša Petrović
KI AIKIDO: Milan Jeremić, sho dan  i Asja Radojlović
Kostim: i rekvizite: Nela Antonović
Maska: Anđelija Marković
Organizacija i produkcija: BITEF TEATAR i MIMART

Press: "Dozivanje duhovnosti", 01.07.1996., "POLITIKA", Beograd

“ A da bi dozvali zvuk. oni ne koriste sintetizovan, već prirodan – moćan zvuk bubnjeva. I pošto se sa bakljama, na početku, “energijom osvežava prostor”, kreće ritualna igra, dočarana i specijalnim maskama (Anđelije Marković) - a kad maske “odu”, kad ostanu prirodni enrgetski ljudi, počinje sejanje žita – darivanje i dozivanje duhovnosti.” Rada Saratlić